Wednesday, September 19, 2007

Paris Komününe Bin Selam

Tolga bizi mimlemiş. Paris Komünü kodlu olarak, yani en yakınımızdaki kitabın 187. sayfasının 1. cümlesini yazmamız gerekiyor. Benimde bahtıma bu aralar henüz yeni okumaya başladığım "İtalya'da Radikal Düşünce ve Kurucu Politika" isimli Harry Cleaver hariç gerisi İtalyan olan otonomist marksistlerin derlemesi çıktı. En yakınımdaki kitap buydu. Gerçi kitaplar bilgisayarın yanında üst üsteydi fakat bu kitap en üstte yer alıyordu. Neyse sözü uzatmayalım ve 187. sayfanın ilk cümlesine sözü verelim;

"Oidipus mitinde Oidipus'un bedeni ve arzuları bireyin özgür iradesinin, otonomisiyle beraber bilgi ve irade arasındaki ilişkinin oluşumuna önemli olçüde katkıda bulunur."

Yukarıdaki satırlar kitap içerisinde Alisa Del Re'nin yine kitabın 187. sayfasında başlayan "Kadınlar ve Refah: Jocasta Nerede?" başlıklı yazısının ilk cümlesi. Tolga mimledi ama tam da ona göre bir cümleyle karşısına çıktım. Belki bu cümleyle iştahlanıp kitabı okumak isteyenler çıkabilir. Belki de cümleyi Paris Komününe bağlayanlar çıkabilir. Bence bu sonuncu durum pekala olası! Tam da Paris Komününe dair bir yerlerden gelen bir cümle!

Paris Komününe Bin Selam...

No comments:

Post a Comment